11 de maig 2023

2023 Esparreguera

Uns quants dies després escric alguna cosa de la diada a Esparreguera perquè quedi escrit, però tampoc és que hi hagi gaire cosa a dir.

Érem molt poques camises, hi havia hagut sis o set baixes de darrera hora, era el Dia de la Mare i a més volia ploure; sempre que anem a Esparreguera els núvols ens amenacen. El viatge amb autocar va ser tranquil i ràpid i vem anar fent temps a plaça fins que vem alçar els pilars i apa, hora de començar.

2023 Esparreguera (Lídia)

Els pilars eren molt macos però més encara el 3de7 de després de l'intent desmuntat d'Esparreguera, un 4de7a que no semblava tan malament però tampoc tan bé. En tot cas, el nostre 3de7 el vem tancar tancadet, que és com m'agraden, i les agulles estàvem prou bé, ara per fi entrem com toca, tot i que al final un rengle, ara no sé quin, es va estirar una mica, diria que la buida.

Diada d'Esparreguera amb Cargolins i Matossers

Les fotos dels nostres castells amb la meva càmera les va fer el Javi, que veig que me les fa molt bé, i aquí sembla que era la buida la que s'obria, no me'n recordo. A la de la Lídia es veu més destarotat, però no ho sé, a dins del castell tot va semblar molt tranquil, només una mica remenat a la baixada, sense cap problema especial, regat per un plugim molt suau:

2023 Esparreguera (Lídia)

En repetició hi tornaven els bordeus, que descarregaven un 4de7a bastant tremolós que van haver de defensar una mica:

Diada d'Esparreguera amb Cargolins i Matossers

Tot seguit els Matossers feien el 3de6 i Esparreguera hi tornava amb el 3de7a... No havíem fet ni una ronda i ja havia passat una hora, semblava que tot es faria etern, però no, després d'això les coses van començar a anar sobre rodes i a més la pluja va escampar del tot. Esparreguera descarregava el 3de7a, també una mica d'aquella manera, i aleshores nosaltres portàvem el 5de6:


2023 Esparreguera (Lídia)

En aquest castell hi tornava d'agulla i la veritat és que bé, no recordo que hi hagués problemes greus més enllà que era un galliner; el meu baix, l'Antonio, va acabar cridant que aviam si es feia una mica de silenci. El que acostuma a passar en pinyes del cinc, però quan és el 5de6 doncs mira, fa una mica de vergonya anar per les places així.

Diada d'Esparreguera amb Cargolins i Matossers

Matossers continuava fent castells de sis i Esparreguera un 4de7, em va semblar que cap castell bordeus acabava de fer-se de la manera més còmode possible. Nosaltres, per la nostra banda, descarregàvem aquest 4de6a d'aquí dalt en què estava de primeres lateral i, per tant, no en vaig veure res, suposo que no va donar gaires problemes, però a les fotos ja d'entrada no sembla especialment bonic —si és que és possible que un artefacte bonyegut com aquest pugui ser bonic d'alguna manera. En concret, he vist els segons en posicions poc agraïdes per a llurs respectives esquenes.

2023 Esparreguera (Lídia) 

 
Diada d'Esparreguera amb Cargolins i Matossers

Després d'això Esparreguera feia un vano de 5 sencer aixecat per sota, que és una cosa força espectacular de veure, tot s'ha de dir, amb una baixada del segon del pilar de 5 força divertida.

2023 Esparreguera (Lídia)

Nosaltres no estàvem ni per pilars de cinc i en vem tirar dos de quatre més:


2023 Esparreguera (Lídia)

I això va ser tot pel que fa a la diada. Aleshores la majoria de camises blaves van enfilar cap a la Closca, però un reduït escamot d'irreductibles cargolins ens vem quedar a Esparreguera per fer germanor amb els esparreguerins i els matossers que s'hi van quedar. Hi vem dinar de paella de càtering, cosa que es nota, també en el preu, hi va haver jocs, amb el Miquel Àngel robant cadires a la canalla d'altres colles, com ha de ser, a mi em representava, i un joc de menjar flams, i després hi van posar música punxada d'un DJ. Jo vaig aconseguir colar 30 segons de Vidres a la Sang, quan vaig entrar a la colla ja ho vaig fer en un Sant Joan, amb mitja colla agafant-me perquè no tornés a posar el CD (abans anava amb CDs la cosa), i aquest cop ha estat Esparreguera els que m'han patit. Ja veurem qui serà la víctima següent.

I poca cosa més, els vents no sé si bufen a favor o en contra de la colla. Si ho comparem amb fa un any, jo no venia; sembla que ara mateix, després d'un començament prometedor, no acabem d'engegar, a banda de castellers que es van rodant. Ara comença, podríem dir, la segona part del primer tram, aviam si ens posem les piles. O no, no ho sé. Jo feia uns quants anys, uns quatre o cinc, que no venia regularment a assaig i diades, ja anirem informant.

L'actuació completa de la Diada dels Castellers d'Esparreguera va ser aquesta:

Esparreguera: 2p4 id4d7a 4d7a 3d7a 4d7 v5s, 2p4
Cargolins: 2p4 3d7 5d6 4d6a 2p4
Matossers: p4 3d6 3d6a 4d6 p4

I les fotos de la diada: Lídia i Josep.

I apa, salut i castells.