11 d’abril 2010

Els Castellers d'Esplugues enceten temporada

[Aquest article és per a El Pont, ja veurem si hi acaba apareixent i de quina manera. No és que n'estigui del tot satisfet, però em costava molt trobar-hi el punt]

La Colla de Castellers d'Esplugues han començat amb força la nova temporada castellera. Després que el passat 2009 hagi suposat el millor exercici de la seva història amb la inèdita torre de set com a castell més difícil, enguany els Cargolins pretenen anar encara més enllà i ampliar el repertori de castells augmentant el nombre de camises a assaig i a plaça.

El seu inici de temporada apunta clarament cap aquest camí. Van començar a Badalona amb una primera actuació fluixa el primer cap de setmana de Setmana Santa, el 28 de març, amb només castells de 6 per agafar rodatge. El 10 d'abril, però, van tornar a prendre la mida als castells de 7 pisos. A la veïna ciutat de Cornellà, els Cargolins van descarregar sense cap mena de problema el tres de set, el quatre de set, el cinc de sis i el pilar de cinc i van demostrar que dominen aquestes construccions a la perfecció. Si els assajos van bé, l'assalt a l'anomenada «gamma alta de 7» s'espera per aquest Sant Jordi, el 18 d'abril a les 12h davant el Robert Brillas. Seria el primer cop que provarien un castell d'aquesta envergadura tan aviat de la temporada.

La clau del creixement dels Castellers d'Esplugues és la forta cohesió interna malgrat la gran diversitat de gent que en forma part. Segons en Josep Maria Tarrés, president dels Castellers, «el secret es troba en l'organització de tota mena d'activitats extracastelleres que mantenen vius el caliu i la trempera de la Colla, des de la tradicional calçotada i els partits de futbol als tornejos de botifarra. La convivència i el frec a frec durant els assajos estreny els llaços d'amistat i empatia, i no és infreqüent la creació de parelles de castellers i castelleres que amb el temps fins i tot han tingut fills».

Per tot plegat, les perspectives per aquesta temporada per als Cargolins tornen a ser espectaculars. Cada cop sona més el nom d'Esplugues pels circuits castellers de tot Catalunya. Es dóna el cas que el mes passat van entrar a formar part de la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El model de colla és lloat per tothom com un dels més assenyats i fructífers del món casteller, i el progrés constant dels darrers anys així ho certifica. Amb el suport de tot Esplugues, segur que continuaran creixent.